logo
+32 476 999 421

+33 6 23 15 03 21

o-ki@o-ki.be

Onze adressen

Hogeschoollaan 61 1050 Elsene

Jozef Bausstraat 1970 Wezembeek-Oppem

Alsembergsesteenweg 620 1180 Ukkel

F. Rooseveltlaan 1050 Brussel

+32 476 999 421

+33 6 23 15 03 21

Top
 

O-KI Shiatsu

De 9 O-KI Shiatsu types

Shiatsu is een ideale manier om te kunnen ontspannen, ziekten te voorkomen, en onze mentale, emotionele en fysische gezondheid te stimuleren.  Shiatsu is een traditionele massagevorm zonder olie, waarbij druk wordt uitgeoefend op het lichaam, en strek- en optrektechnieken worden gebruikt. De zelfgenezende krachten worden ondersteund, dit door het kalmeren of activeren van de energiestroom in de energiebanen van het lichaam.

O-KI Shiatsu kenmerkt zich door een respectvolle benadering van de integriteit van u als mens en van uw energetische situatie. We nemen de tijd om naar u te luisteren en u de gepaste behandeling voor te stellen. Uniek in O-KI Shiatsu is de combinatie van het geleidelijk opbouwende contact en  de specifieke  traagheid van de bewegingen. Dit garandeert een diepe werking in de energiebanen in heel het lichaam. Deze energiebanen (meridianen) en de vele acupunctuurpunten (tsubo’s) staan in verbinding met de overeenkomstige organen en beïnvloeden voortdurend hun fysische en emotionele werking.

We respecteren de orde van de natuur, dankzij de logica van de vijf elementen, van waaruit wij bestaan. Het is dus geen lineaire benadering van de mens en gezondheid, maar een verenigende benadering : een harmonisatie in het geheel.

Dankzij de Holistische benadering wordt u zelf een deel van de oplossing. Wij bieden een voedende en veilige omgeving die een heling uitnodigt. We werken naar een harmonisatie van de voortdurend bewegende interactie van de vijf elementen. Dit geaard evenwcht manifesteert zich op fysisch, mentaal/emotioneel en spiritueel niveau. O-KI Shiatsu steunt uw innerlijke kracht.

Boek een Sessie

Stress, migraine, rugklachten, lusteloosheid, lichamelijke spanningen, depressiviteit, verlaagde weerstand, gewrichtspijnen, menstruatieklachten, stress, vermoeidheid, uitputting, verteringsproblemen, slapeloosheid, circulatiestoornissen, angsten, nekpijn, whiplash, CVS, immuniteitsproblemen, allergie, verteringsproblemen, astma…​

Ons basis behandelingsplan volgt  4 helingsfasen. U geeft zelf aan welke u wenst te ervaren en of u en hoe snel u naar een volgende fase wenst te gaan. Steeds creëren we eerst een veilige en beschermende omgeving om vanuit aanvaarding in een lichamelijke en mentale rust te komen.

Op het juiste moment, kunnen we verder “voelen wat er is”, het is een vrijwillige aanvaarding van alles wat er is. Hierdoor versterkt uw innerlijke alertheid, en krijgt u een diepere aanwezigheid in het lichaam. Door de tijdsdruk en haast in ons dagelijks leven, worden we makkelijk innerlijk afwezig. Door meer aanwezigheid in het lichaam versterken we de basis van heling: verbinding. Dat is “thuis komen in jezelf”.

Indien gewenst kunnen we vanuit deze veiligheid, bewust kiezen om los te laten. We elimineren lichameijke en emotionele balast. Met de ruimte die ontstaat en de verdere steun die we bieden, ontstaat de groeiende realisatie van een nieuwe harmonie in lichaam en geest.


De 9 O-KI Shiatsu types

Ontspannende & Revitaliserende Shiatsu  

in geval van
stress, vermoeidheid, gevoel van “teveel

EmoShiatsu & Shiatsu Decodering

in geval van
afhankelijkheid, schadelijke emoties

​Shiatsu & Stemtherapie

in geval van
blokades (adem, expressie, actie)​

Structurele & Regenererende Shiatsu

 in geval van
probleem in spieren , skelet, gewrichten

Zuiverende & Ontzurende Shiatsu

in geval van
verzuring en civilisatose​

Shiatsu voor ouderen

in geval van
stress, pijnen, moeheid​

Shiatsu & Intuition

in geval van
moeilijke orientatie in het leven​

Shiatsu in zit

in geval van  fysieke spanningen in hetbovenlichaam                                       .

Shiatsu bij Burn – Out

Professionele opvolging vanuit eigen ervaring. Bij stress, overgevoeligheid, overactiviteit

3958ꤷA5C5D993-9C46-9F65-384E-FCE30E8525D1

Bart Dierick (°1965) , oprichter en directeur van O-KI sinds 1998 , heeft een krachtige groep van vijf vakkundige medewerkers in O-KI Shiatsu gevormd.

Wanneer u ons contacteert, kijken we samen welke shiatsu-therapeut het best aan uw behoeften voldoet.

Boek Een Sessie

Praktisch :

Met : een van onze 5 O-KI Shiatsu behandelaars Een behandeling duurt een uur of anderhalf uur. Na een gerichte anamnese en een energetische observatie, wordt u uitgenodigd op een zachte natuurlijke Japanse futon. U blijft steeds aangekleed, voorzie gemakkelijke natuurlijk kledij (er is een kleedkamer ter plaatse).

Talen : Nederlands, Frans, Engels, Duits en Italiaans.

Waar : in een van onze praktijkruimten in en rond Brussel : 1050 Elsene , 1170 Watermaal Bosvoorde , 1180 Ukkel , 1970 Wezembeek-Oppem en 1420 Eigenbrakel

 

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress