logo
+32 476 999 421

+33 6 23 15 03 21

o-ki@o-ki.be

Onze adressen

Hogeschoollaan 61 1050 Elsene

Jozef Bausstraat 1970 Wezembeek-Oppem

Alsembergsesteenweg 620 1180 Ukkel

F. Rooseveltlaan 1050 Brussel

+32 476 999 421

+33 6 23 15 03 21

Top
 

Opleiding Shiatsu 2e jaar & Professionele Stages niveau C2

DE PROFESSIONELE JAAROPLEIDINGEN O-KI SHIATSU

U kan module per module volgen mits een Shiatsu ervaring evenwaardig aan C1 niveau. Vraag ons vrijblijvend de info.

Erkend door de Nationale en de Europese Shiatsu Federaties (BSF en ESF)

Module Shiatsu & Beweging : zondag 23 juni

Module Stilte in het denken door Shiatsu : 10-11 mei

Opleiding O-KI Shiatsu TWEEDE JAAR & PROFESSIONELE WORKSHOPS

O-KI Shiatsu Visie voor het 2e jaar:
Het verdiepen van het thema ontspanning en het innerlijk cellulair contact.
Het voelen van de energiestroom in de meridianen en in het gehele energetische geheel van de mens.
Niet ziekte maar Gezondheid als referentie.
De orde in het Bestaan, ons lichaam en geest, de werking van lichaam en geest, en de verbinding in het grote geheel van de creatie.
Observatie van wat goed gaat en gezond is, en stap voor stap van wat niet harmonisch is. Wat is gezondheid en wat is ziekte?
De vertaling van ziektesymptomen en de algemene toestand van een persoon, naar Shiatsu terminologie en naar een duidelijke observatie en behandeling.
Zich helemaal eigen voelen in het gebruik van observatie en de transformaties in de vijf elementen.
De oorzaken van disharmonie vinden.
Een waaier van observatietechnieken, energetische oefeningen, en meditaties. Behandelingsplan, behandelingstechnieken, behandelingsverslag.
Revitaliserende Shiatsu behandelingen.
Structurele en andere bewegingsgerichte shiatsutechnieken.
Behandelingen kunnen geven in harmonie met het ‘KiDoMa’ principe : de juiste actie op het juiste  moment op de juiste plaats.

U kan dit jaar in zijn geheel volgen, of u kan een of enkele module’s volgen mits een shiatsu ervaring gelijk aan niveau C1. Bij twijfel contacteer ons gerust.

Een greep uit het grote programma, wat aangepast kan worden aan de behoeften van de gehele groep

Zelftraining en discipline: Het kunnen aanvaarden en oplossen van eigen blokkades, de harmonisatie van je fysieke, psychische en spiritueel lichaam. KI leren beheren, het vertrouwen herstellen in het Innerlijk Universum. O-KI yoga en ki-training: de noodzakelijke zelf-training van de goede shiatsutherapeut. Lichaamstraining, soepelheid en Aarding. Specifieke lichaamsoefeningen om het reproductiesysteem te zuiveren en te versterken; en om de ancestrale energie (“Jing-Ki”) te kunnen behouden.

Ademhalingstraining: vitaliserende technieken om de ademhaling te verstevigen, en om zo het lichaamseigen elektromagnetische veld te versterken. Hierdoor komt er meer ontspanning in de cellen en verbetert de werking van de organen en het hele lichaam. We bereiken blijvende diepe buik- en diafragma ademhaling.

Meditatie. Het kunnen waarnemen en beheersen van de KI, het denken, het voelen. Kunnen observeren zonder oordeel. Observeren vanuit Bewustzijn. Kunnen leven in dit moment. Oefeningen om de creatieve krachten te ontwikkelen en te integreren in lichaamswerk. Chacraleer. Het vermijden van energetische lekken, en het kunnen behouden en versterken van het energieniveau.

Uitdieping observatietechnieken: Visuele en auditieve en intuïtieve lichaamsobservatie. Wat binnen in het lichaam is, manifesteert zich ook aan de buitenkant. Observatie van huidtint, lichaamsvorm, nagels, houding, gedrag, reuk, stem, alle geven ze een beeld van onze conditie. Het juist kunnen observeren. Het vinden van de diepere oorzaken (JO-YI). Voelen door afstemming. Naikansuru: het ontwikkelen van intuïtief voelen. Meridiaan- en tsubo-observatie, shoku-shin. Hara- en rug diagnose via aanraking. We leren communiceren door aan te raken.Geen interpretatie maar de biologische decodering van ziektebeelden. Methodes  om iemands conditie te evalueren en de achtergronden en diepere oorzaken van allerlei symptomen en klachten te achterhalen.

Structurele Shiatsu:  Jigen Ryu, de school van Harada sensei met pittige shiatsu technieken. De stijgende aarde-energie ondersteunen.  Balansfuncties en affirmaties van de meridianen. Observatie en behandeling van de 12 meridianen volgens Harada sensei. Energetische behandeling van littekens en oude wonden. Dynamische oefeningen om het energetisch geheel te openen. Sotai Correctie – Shiatsu van Hashimoto – sensei van Japan.

Stilte in de Cellen: Eigen stilte vinden. Het kunnen verstillen van het denken. In het eigen lichaam komen. Eigen gewicht voelen. Diep invoelen van meridianen, tsubo’s. De ritme’s voelen (facia, cranium, meridianen) en harmoniseren. Stiltebehandeling. Viscerale technieken die tot in de diepste lagen van het bindweefsel inwerken. Verbinding naar het zenuwstelsel.

Meridiaan- en tsubo leer: Verdieping meridiaanstudie dmv praktische behandelingen. Leren voelen en werken met specifieke en speciale tsubo’s. De EHBO shiatsu punten.  Inleiding tot de Masunaga Zen-meridianen.

Basis medische opleiding (BMO): Anatomie en de fysiologie van de verschillende lichaamsstelsels. Overzicht van de bouw (anatomie) en werking (fysiologie) van het menselijk lichaam met betrekking tot de verschillende stelsels. Verbinding maken met pathologie. Verbinding anatomie met de ligging van de meridianen en tsubo’s. Verbinding anatomie met structurele shiatsu technieken.

Voedingsleer en kookles: De 5 transformaties, yin-yang koken. De natuurlijke huisapotheek. Specifieke medicinale bereidingen en condimenten, bereidingen om je lichaamsfuncties te versterken en symptomen efficiënt aan te pakken. Vergelijking met andere voedingssystemen.

Persoonlijke ontwikkeling: Gevoelige mensen en hun problemen en kansen. Bewustzijnsvorming en psychologische ontwikkeling. Gezonde leefwijzen. Inzicht in eigen opvoeding en conditionering waardoor de eigen waarneming beperkt werd/wordt. Inzicht in eigen schaduwen (Yungiaans). Noties van het Innerlijke Kind, de Innerlijke Volwassene. Inzicht in de groei  en integratie van endoderm-mesoderm-ectoderm bewustzijn volgens de Totale Biologie. Oosterse Filosofie. De juiste deontologie.

Therapeutische Technieken: hoe ga ik om met verschillende cliënten en gedragingen, hoe blijf ik zelf in mijn centrum en toch invoelend?

De 13 voorwaarden van een ware Heling: wat is er nodig om een optimale omgeving te scheppen waar heling kan plaats vinden.

Shiatsu in Beweging : Noties van bewegingsleer met toepassing in de shiatsu. Kennis en training van de functies van de wervelkolom.  Versoepelen en versterken van de toniciteit van de structuren mbt tot de wervelkolom; bindweefsel, spieren en pezen. Algemene toniciteit en houding verbeteren door het versterken van de hara.  Grondoefeningen om de hara te versterken en de wervelkolom soepel te houden.  Basisbegrip van de beweging door inzicht in de wisselwerking tussen intentie, richting en zwaartekracht.  Noties van Alexandertechniek, Feldenkrais en Somatic Danse.  De natuurlijke ondulatie van de wervelkolom tijdens beweging leren toe te laten en oude belemmerende bewegingspatronen loslaten.  Kenis, begrip en invoelen door praktische oefeningen van de steungevende structuren in het lichaam zoals diafragma, bekkengordel en schoudergordel.

Facia & Cranio-sacraal technieken : voor de behandeling van deze zone’s. Side Bending, de zijwaartse beweging tijdens de beweging, bewegen zonder moeite, op een natuurlijke wijze, gebruik makend van de steun van de juiste positie van de voet en het gehele lichaam. Viscerale technieken, zachte manuele handgrepen.

StemShiatsu: gebruiken van de stem om spanning in de tsubo’s te vinden en te elimineren. In de stem gaan om de Kyo te leren harmoniseren. Voeling brengen bij de cliënt met de vibratie van de tsubo’s. Trilling van de stem tot de botstructuur brengen. Mantra- en Klankbehandeling.

Andere technieken: Zachte technieken.. Handopleggingstechnieken. Wiegende behandeling. Barefootshiatsu. Shiatsu technieken met de voeten, knieën, voorarmen, ellebogen. Shiatsu in zijlig. Behandeling van zwangeren, kinderen, zwakke personen. Thoraxbehandeling. Alternatieve basisbehandelingen.

Symptomatische shiatsu bij gezondheidsthema’s verkoudheid, hoofdpijn, krampen, moeheid, diarree, constipatie. Stimulerende oefeningen dmv dynamische technieken.

Dynamische Shiatsu in 12 minuten een volledige harmonische behandeling kunnen geven op een ontspannen en gefocuste wijze .

Voetreflexologie met de volledige basisbehandeling en integratie in een shiatsu behandeling.

Gembercompressen en inleiding in de uitwendige behandelingen, kompressen, pleisters, baden.

Moxa behandeling van meridianen, punten en reflexzones d.m.v. warmte, hitte. Met behulp van gloeiende gedroogde bijvoet behandelen we de meridianen, tsubo’s, zones. Wordt vooral gebruikt bij gebrek aan KI, bij leegte, kyo, koude, verzwakte vitaliteit en chronische ziektes.

Hara behandelingen: Verdieping van observatietechnieken, ampuku, orgaanmassage, en de orgaanpomp.

 

Een van de laatste getuigenissen van 2023:
Dag Didier en Gunther. Ik wil jullie allebei bedanken voor de weg die ik bij O-KI heb mogen afleggen, mede dankzij jullie. In de eerste plaats dankzij jullie!!
Ik heb geleerd om met mijn emoties om te gaan, te durven kijken naar wat erachter zit, los te laten, te vertrouwen & vooral te voelen wat echt bij mij past…
En dat ik er nog niet ben, daar ben ik mij van bewust, maar het kader dat jullie hebben aangeboden, zowel de verschillende locaties als de veilige omgeving, de aanpak, jullie warme persoonlijkheid, jullie gastvrijheid, jullie kracht om niet te oordelen, doorzettingsvermogen, geduld, liefde en levenslust waren hartverwarmend. En ’t was met ups & downs en ik ben pijnlijke dingen tegengekomen, maar ik ben erdoor gegroeid. And that’s the whole idea, right?!
Ik ben superblij dat ik bij O-KI terechtgekomen ben waar het voelen voor het denken komt! Eerst de praktijk en dan de theorie hè Bart! Nen oprechte merci and a big hug! W.

Zelftraining en discipline: Het kunnen aanvaarden en oplossen van eigen blokkades, de harmonisatie van je fysieke, psychische en spiritueel lichaam. KI leren beheren, het vertrouwen herstellen in het Innerlijk Universum. O-KI yoga en ki-training: de noodzakelijke zelf-training van de goede shiatsutherapeut. Lichaamstraining, soepelheid en Aarding. Specifieke lichaamsoefeningen om het reproductiesysteem te zuiveren en te versterken; en om de ancestrale energie (“Jing-Ki”) te kunnen behouden.

Ademhalingstraining: vitaliserende technieken om de ademhaling te verstevigen, en om zo het lichaamseigen elektromagnetische veld te versterken. Hierdoor komt er meer ontspanning in de cellen en verbetert de werking van de organen en het hele lichaam. We bereiken blijvende diepe buik- en diafragma ademhaling.

Meditatie. Het kunnen waarnemen en beheersen van de KI, het denken, het voelen. Kunnen observeren zonder oordeel. Observeren vanuit Bewustzijn. Kunnen leven in dit moment. Oefeningen om de creatieve krachten te ontwikkelen en te integreren in lichaamswerk. Chacraleer. Het vermijden van energetische lekken, en het kunnen behouden en versterken van het energieniveau.

Uitdieping observatietechnieken: Visuele en auditieve en intuïtieve lichaamsobservatie. Wat binnen in het lichaam is, manifesteert zich ook aan de buitenkant. Observatie van huidtint, lichaamsvorm, nagels, houding, gedrag, reuk, stem, alle geven ze een beeld van onze conditie. Het juist kunnen observeren. Het vinden van de diepere oorzaken (JO-YI). Voelen door afstemming. Naikansuru: het ontwikkelen van intuïtief voelen. Meridiaan- en tsubo-observatie, shoku-shin. Hara- en rug diagnose via aanraking. We leren communiceren door aan te raken.Geen interpretatie maar de biologische decodering van ziektebeelden. Methodes  om iemands conditie te evalueren en de achtergronden en diepere oorzaken van allerlei symptomen en klachten te achterhalen.

Structurele Shiatsu:  Jigen Ryu, de school van Harada sensei met pittige shiatsu technieken. De stijgende aarde-energie ondersteunen.  Balansfuncties en affirmaties van de meridianen. Observatie en behandeling van de 12 meridianen volgens Harada sensei. Energetische behandeling van littekens en oude wonden. Dynamische oefeningen om het energetisch geheel te openen. Sotai Correctie – Shiatsu van Hashimoto – sensei van Japan.

Stilte in de Cellen: Eigen stilte vinden. Het kunnen verstillen van het denken. In het eigen lichaam komen. Eigen gewicht voelen. Diep invoelen van meridianen, tsubo’s. De ritme’s voelen (facia, cranium, meridianen) en harmoniseren. Stiltebehandeling. Viscerale technieken die tot in de diepste lagen van het bindweefsel inwerken. Verbinding naar het zenuwstelsel.

Meridiaan- en tsubo leer: Verdieping meridiaanstudie dmv praktische behandelingen. Leren voelen en werken met specifieke en speciale tsubo’s. De EHBO shiatsu punten.  Inleiding tot de Masunaga Zen-meridianen.

Basis medische opleiding (BMO): Anatomie en de fysiologie van de verschillende lichaamsstelsels. Overzicht van de bouw (anatomie) en werking (fysiologie) van het menselijk lichaam met betrekking tot de verschillende stelsels. Verbinding maken met pathologie. Verbinding anatomie met de ligging van de meridianen en tsubo’s. Verbinding anatomie met structurele shiatsu technieken.

Voedingsleer en kookles: De 5 transformaties, yin-yang koken. De natuurlijke huisapotheek. Specifieke medicinale bereidingen en condimenten, bereidingen om je lichaamsfuncties te versterken en symptomen efficiënt aan te pakken. Vergelijking met andere voedingssystemen.

Persoonlijke ontwikkeling: Gevoelige mensen en hun problemen en kansen. Bewustzijnsvorming en psychologische ontwikkeling. Gezonde leefwijzen. Inzicht in eigen opvoeding en conditionering waardoor de eigen waarneming beperkt werd/wordt. Inzicht in eigen schaduwen (Yungiaans). Noties van het Innerlijke Kind, de Innerlijke Volwassene. Inzicht in de groei  en integratie van endoderm-mesoderm-ectoderm bewustzijn volgens de Totale Biologie. Oosterse Filosofie. De juiste deontologie.

Therapeutische Technieken: hoe ga ik om met verschillende cliënten en gedragingen, hoe blijf ik zelf in mijn centrum en toch invoelend?

De 13 voorwaarden van een ware Heling: wat is er nodig om een optimale omgeving te scheppen waar heling kan plaats vinden.

Shiatsu in Beweging : Noties van bewegingsleer met toepassing in de shiatsu. Kennis en training van de functies van de wervelkolom.  Versoepelen en versterken van de toniciteit van de structuren mbt tot de wervelkolom; bindweefsel, spieren en pezen. Algemene toniciteit en houding verbeteren door het versterken van de hara.  Grondoefeningen om de hara te versterken en de wervelkolom soepel te houden.  Basisbegrip van de beweging door inzicht in de wisselwerking tussen intentie, richting en zwaartekracht.  Noties van Alexandertechniek, Feldenkrais en Somatic Danse.  De natuurlijke ondulatie van de wervelkolom tijdens beweging leren toe te laten en oude belemmerende bewegingspatronen loslaten.  Kenis, begrip en invoelen door praktische oefeningen van de steungevende structuren in het lichaam zoals diafragma, bekkengordel en schoudergordel.

Facia & Cranio-sacraal technieken : voor de behandeling van deze zone’s. Side Bending, de zijwaartse beweging tijdens de beweging, bewegen zonder moeite, op een natuurlijke wijze, gebruik makend van de steun van de juiste positie van de voet en het gehele lichaam. Viscerale technieken, zachte manuele handgrepen.

StemShiatsu: gebruiken van de stem om spanning in de tsubo’s te vinden en te elimineren. In de stem gaan om de Kyo te leren harmoniseren. Voeling brengen bij de cliënt met de vibratie van de tsubo’s. Trilling van de stem tot de botstructuur brengen. Mantra- en Klankbehandeling.

Andere technieken: Zachte technieken.. Handopleggingstechnieken. Wiegende behandeling. Barefootshiatsu. Shiatsu technieken met de voeten, knieën, voorarmen, ellebogen. Shiatsu in zijlig. Behandeling van zwangeren, kinderen, zwakke personen. Thoraxbehandeling. Alternatieve basisbehandelingen.

Symptomatische shiatsu bij gezondheidsthema’s verkoudheid, hoofdpijn, krampen, moeheid, diarree, constipatie. Stimulerende oefeningen dmv dynamische technieken.

Dynamische Shiatsu in 12 minuten een volledige harmonische behandeling kunnen geven op een ontspannen en gefocuste wijze .

Voetreflexologie met de volledige basisbehandeling en integratie in een shiatsu behandeling.

Gembercompressen en inleiding in de uitwendige behandelingen, kompressen, pleisters, baden.

Moxa behandeling van meridianen, punten en reflexzones d.m.v. warmte, hitte. Met behulp van gloeiende gedroogde bijvoet behandelen we de meridianen, tsubo’s, zones. Wordt vooral gebruikt bij gebrek aan KI, bij leegte, kyo, koude, verzwakte vitaliteit en chronische ziektes.

Hara behandelingen: Verdieping van observatietechnieken, ampuku, orgaanmassage, en de orgaanpomp.

 

Een van de laatste getuigenissen van 2023:
Dag Didier en Gunther. Ik wil jullie allebei bedanken voor de weg die ik bij O-KI heb mogen afleggen, mede dankzij jullie. In de eerste plaats dankzij jullie!!
Ik heb geleerd om met mijn emoties om te gaan, te durven kijken naar wat erachter zit, los te laten, te vertrouwen & vooral te voelen wat echt bij mij past…
En dat ik er nog niet ben, daar ben ik mij van bewust, maar het kader dat jullie hebben aangeboden, zowel de verschillende locaties als de veilige omgeving, de aanpak, jullie warme persoonlijkheid, jullie gastvrijheid, jullie kracht om niet te oordelen, doorzettingsvermogen, geduld, liefde en levenslust waren hartverwarmend. En ’t was met ups & downs en ik ben pijnlijke dingen tegengekomen, maar ik ben erdoor gegroeid. And that’s the whole idea, right?!
Ik ben superblij dat ik bij O-KI terechtgekomen ben waar het voelen voor het denken komt! Eerst de praktijk en dan de theorie hè Bart! Nen oprechte merci and a big hug! W.

Praktisch

Structuur van de 11 Modules :
– Eén dag  : van 9:30 tot 17:30 uur
– Klein weekend : vrijdag (18 – 21) + zaterdag (9:30 – 17:30)
– Groot weekend: : vrijdag (18 – 21) + zaterdag (9:30 – 17) + zondag (9:30 – 17)

Adres: In onze prachtige en lichtvolle zaal met houten bodem aan het Zoniënwoud: F. Rooseveltlaan 141 te 1050 Elsene. Eén les is in Ottignies in het kader van het uitwisselings- en samenwerkingsproject met de school van Elisa.

Inschrijving en Toelatingsvereisten  : Het tweede jaar opleiding is open voor iedereen die het eerste jaar gevolgd heeft en/of gelijke ervaring heeft. Het is niet nodig het examen eerste jaar af te leggen om tot het tweede jaar toegelaten te worden. Inschrijven kan ook voor een of meerdere modules. Inschrijving is pas zeker na het akkoord van Bart.

Taal : Nederlands en Frans. Alle syllabi zijn in het Nederlands.

Prijs voor het 2e jaar:
– Optie 1: met korting : 1390 euro voor aanvang van de opleiding.
– Optie 2: in vier keer : 600 euro inschrijving + 330 euro voor 15 november +  330 euro voor 15 januari +  330 euro voor 15 april.
– Optie 3: per module : Module van één dag 90 euro, een klein weekend 130 euro, een groot weekend 190 euro.

Inbegrepen: alle cursussen en lessen, alle copies voor elke les, en opvolging van de 50 behandelingsverslagen. Indien u een les hebt gemist of deze nog eens wil volgen: 130 euro per groot weekend, 90 per klein weekend. Indien u voor heel het jaar inschrijft en u 1 weekend gemist heeft mag u 1 weekend gratis volgen de volgende cylcus. U kan ook als vrije student deelnemen en specifieke modules volgen naargelang uw interesse. Neem hiervoor contact op met Bart om toegelaten te worden.

Examens: 120 euro. Het examen is niet verplicht. Deze worden georganiseerd samen met een tweede erkend leraar van de federatie. Er is een theoretisch, schriftelijk, mondeling en praktisch examen. De 50 verslagen maken ook deel uit van het examen. Wanneer u het volledige curriculum met voldoening hebt voleindigd, en minstens 80% van de lessen hebt bijgewoond, wordt u toegelaten tot het examen en ontvangt u bij goed resultaat het getuigschrift van het 2e jaar: Revitaliserende Shiatsu-beoefenaar.  Het getuigschrift is erkend in alle aangesloten landen in Europa.

Inschrijvingen

Data van de huidige cyclus 2023-2024:

Module 1 Aarde en GM:  15-16-17  september 2023

Module 2 Metaal en Pranayama : 13-14-15 oktober 2023

Module 4 Water en Moxa : 10-11-12 november 2023

Module 3 et 5  Voetreflex, FS & EHBO : 9 en 10 december 2023

2024:

Module 6 Psoas en Beweging : 2-3-4 februari 2024

Module 7 Hout : 23-24 februari 2024  te Ottignies

Module 8 JR & Hout : 15-16-17 maart 2024

Module 9 Dynamisch en Sotai : 12-13-14 april 2024

Module 10 Stilte : 10-11 mei 2024

Module 11 Vuur en Observatie : 2-7-8 juni 2024

Shiatsu & Beweging : zondag 23 juni

Examen : Zondag 8 september 2024

S'inscrire

Data van de volgende cyclus 2024 - 2025 :

Module 1 Aarde en GM:  13 en 15  september 2024

Module 2 Metaal en Pranayama : 11,12,13 oktober 2024

Module 4 Water en Moxa : 8,9,10 november 2024

Module 3 et 5  Voetreflexologie, FS & EHBO : 7 en 8 december 2024

2025:

Module 6 Psoas en Beweging : 10 en 11 januari 2025

Module 7 Hout : 14 en 15  februari 2025  te Ottignies

Module 8 JR & Hout :  maart 2025

Module 9 Dynamisch en Sotai :  april 2025

Module 10 Stilte :  mei 2025

Module 11 Vuur en Observatie :  juni 2025

Examen : Zondag  september 2025

Inschrijvingen

Presentatie van de 11 modules:

Module 1 :  Shiatsu in Aarde-element.

Aarde: steun bij overgangen en nood aan aarding. Milt, Maag, Pancreas: anatomie, observatie, shiatsu behandelingen. Lichaamsoefeningen, stretchings en meditatie in Aarde-element. Voeding en mis-voeding. Suiker en diabetes. Thuis zijn bij jezelf. Stretchings: evenwicht in de emoties via lichaamsoefeningen.

Gevoelige Mensen: wat is gevoeligheid, hoe ga ik er mee om bij mezelf, wat zijn mogelijke klachten, hoe gebeurt energieoverdracht, wat zijn lekken, oefeningen, preventie van parasitisme. eigen energetische hygiëne.

Module 2 :  Shiatsu in Metaal-element

Metaal: Theorie van Metaal element, behandeling voor de Longen, behandeling voor de Dikke Darm. Ademhaling.  zekerheid, teveel zekerheid: theorie, praktijk, auto-kata, verbinding met de tsubo’s. Transformatie van verdriet in innerlijke zekerheid. Loslaten en illusies omtrent loslaten. Verbinding met Zielekracht. Energetische Metaaloefeningen.

Pranayama : Ademhalingstraining en de stroming van de energie benutten om spanning in de tsubo’s te vinden en te elimineren. Via ademhalingsoefeningen gaan we de kyo versterken en de jitsu ruimte geven om te ontladen. Voeling brengen bij de cliënt met de vibratie van de tsubo’s. Trilling voelen. De kracht van de hara verbinden in het lichaam.

Therapeutische Technieken:  Hoe ga ik om met mezelf en met de cliënt. Hoe positionner ik mezelf?  Deontologie in de shiatsu praktijk.

Module 3  : Voetreflexologie

Voetreflexologie: theorie en volledige voetreflexologie behandeling met : effleurage, rotaties, alle reflexologie-basiszones, verbinding naar shiatsu en naar het volledige lichaam.

Module 4 : Shiatsu Water-element

Waterelement : Steundende behandelingen voor Nier en Blaas. De Water-element basis kata. Angst en moed, faalangst, afhankelijkheid, fobie, overmoed, zelfbevestiging. Aanvaarding van angst als voorwaarde van moed.      Theorie + praktische oefeningen + shiatsu behandelingen. Energetische oefeningen in Water Element.  Voeding voor water-element en de problemen in water-element. Barefoot shiatsu: behandeling met de voeten, knieën, ellebogen.

Moxa Algemene theorie en praktijk behandelingen voor nier en blaas. Vitaliteit en moed. Moxa technieken. Warmte creëren in het lichaam. Durven rusten tijdens de winter: “het noorden terugvinden”.

Gembercompressen: theorie en praktijk: ontspanning en opwarming, toxines afvoeren, horizontale blokkades oplossen.

Observatie en Behandeling van de Hara, voelen en bewegen vanuit de hara. Fascia. Observatie in de praktijk.

Module 5 : De 12 complementaire stretchings en EHBO Shiatsu

De 12 stretchings: oefeningen om alle organen in evenwicht te brengen, en de harmonie in het lichaam tussen links/rechts, boven/onder, binnen/buiten. Ook genaamd de 12 correctieoefeningen in de 8 jaargetijden. Flexibiliteit, kracht en evenwicht. Een oefening voor elk orgaan en meridiaan. Prachtige oefeningenreeks, gegroeid vanuit de meridianenkennis én respect voor het westerse lichaam, voor alle 12 organen en meridianen.

EHBO Shiatsu: Technieken en behandeling met de Shiatsu EHBO punten. Feng Shui en de woon-inrichting volgens de harmonie van de architecturale energiebanen, met toepassingen voor uw praktijk en uw woning.
De 9 Star Ki: het beter kunnen begrijpen van de eigen geaardheid. Voedingsleer: macrobiotiek: zin en onzin. Yin-yang inzicht. Eigen aanvoelen.

Module 6 :  De Psoas : Ontspanning en stroming in fysieke bewegingen

Vrijdag en zaterdag : De Psoas behandelingen:  oorzaken van voortdurende contractie van de psoas.  Behandeling van de psoas.  Zelfbehandeling van de psoas met oefeningen. Massage van darmen, verzachten van het bindweefsel in de buik, masage van het bekken met zachte technieken, openen van de energie thv het bekken, revitaliseren van de Nier-energie, verbinden van de energie boven en onder in het lichaam, verbinding nieren en knieën, aarding.

Shiatsu in Beweging : (zondag) Noties van bewegingsleer met toepassing in de shiatsu. Kennis en training van de functies van de wervelkolom.  Versoepelen en versterken van de toniciteit van de structuren mbt tot de wervelkolom; bindweefsel, spieren en pezen. Algemene toniciteit en houding verbeteren door het versterken van de hara.  Grondoefeningen om de hara te versterken en de wervelkolom soepel te houden.  Basisbegrip van de beweging door inzicht in de wisselwerking tussen intentie, richting en zwaartekracht.  Noties van Alexandertechniek, Feldenkrais en Somatic Danse.  De natuurlijke ondulatie van de wervelkolom tijdens beweging leren toe te laten en oude belemmerende bewegingspatronen loslaten.

Kenis, begrip en invoelen door praktische oefeningen van de steungevende structeren in het lichaam zoals diafragma, bekkengordel en schoudergordel.  Cranio-sacraaltechnieken voor de behandeling van deze zone’s. Side Bending, de zijwaartse beweging tijdens de beweging, bewegen zonder moeite, op een natuurlijke wijze, gebruik makend van de steun van de juiste positie van de voet en het gehele lichaam.

Module 7 :  Houtbehandeling in zijlig.

Shiatsu voor zwangere vrouwen. Shiatsu in zielig is een ideale shiatsupositie voor het behandelen van zwangere vrouwen.

Diagnose, symptomen, behandeling. Oefeningen. Ampuku van de Lever en Galblaas. Studie van het thema Moeheid.

Behandeling in zijlig: De ideale shiatsupositie voor mensen met overgewicht, nek klachten en/of rugproblemen. Directe toepassingen naar Hout Element.

Migrainebehandeling.
Cursus in samenwerking met de school van Elisa in Ottignies.

Module 8 :

Jigen Ryu structurele shiatsu: school van Harada sensei.

Pittige technieken. Stijgende energie ondersteunen.  Balansfuncties en affirmaties van de meridianen. Observatie en behandeling van de 12 meridianen volgens Harada sensei. Energetische behandeling van littekens en oude wonden. Dynamische oefeningen om het energetisch geheel te openen in de lente.

Hout Element : Lever en Galblaas : thema ‘ problemen , beslissingen en oplossingen ‘. Inzicht in oorzaken van Hout disbalans, en behandelingsplan. De lente voorbereiden met juiste lichaams- en energetische oefeningen. De kracht tot actie vinden en harmoniseren. De Hout basis kata. Het voorkomen van voorjaarsmoeheid of de uitdaging van een te sterke houtenergie.

Bio-energetica : Lente en opkomende energie: woede transformatie met de Bio-energetica van Dr. Löwen.

Voedingsleer: de 5 transformaties, het Yin-Yang evenwicht. De natuurlijke thuisapotheek. Bereidingen en condimenten : bereidingen om de levenskracht te bevorderen en de functies van het lichaam te steunen, kuzudrank, umesjoban, daikon en dergelijke. Vergelijking met andere oosterse/westerse voedingssystemen.

Filosofie van Genezing: wat is ziekte ? Waarom manifesteert deze zich (nu) ? Wat is echte ‘genezing’?

Yoga van de Ogen: hoe kan ik mijn ogen en mijn zicht energetisch voeden en versterken ?

Module 9 :

Structurele Shiatsu, anatomie van het lichaam en fysiologie (shiatsu “mesoderm” : niveau 2e jaar O-KI Shiatsu). Basis anatomie van het bewegingsstelsel; het skelet, de spieren, de gewrichten. Palpatie. Medische vakken (BMO), toegepaste anatomie en structurele shiatsu.  Anatomie van de beweging.  Behandeling van gewrichten met cranio-sacrale technieken.

Dynamische Shiatsu: geef een harmoniserende en volledige behandeling in 12 minuten. Training in eigen houding en overgang tussen alle technieken. Sterke oefening naar eigen flexibiliteit en correcte ademhaling.

Sotai & Structurele Shiatsu: De school van Hashimoto Sensei. Het bewegingsapparaat bevrijden van onnodige spanning.  Neuromusculaire harmonisatie van het lichaam. Hoe kunnen we makkelijker bewegen?  Harmonisatie van linker en rechter lichaamshelft. Links/rechts, boven/onder, voor/achter: spanningen leren observeren. Ontspanningsoefeningen voor alle lichaamsdelen. Decodering van links/rechts thema’s in het lichaam.

Module 10 :

Stilte in het denken: Het denken dat het bewustzijn beheerst, ontspannen.  De aanwezigheid in het volledig lichaam toelaten.  Lichaamsbewustzijn en ontwikkeling en evolutie van het zenuwstelsel en de hersenen.  Belang van de veiligheid om emoties te kunnen transformeren.  Voelen en de rol en reactiepatronen van het bindweefsel.  Het verband tussen bindweefstel en zenuwstelsel.  Fasciatechnieken.

Het centraal kanaal, de Chong Mai, Du Mai, Ren Mai. Behandeling van het centraal kanaal via de gouverneursmeridiaan.

De 13 voorwaarden van een ware Heling: wat is gezondheid, en wat zijn de voorwaarden om een optimaal milieu te scheppen waar heling kan plaatsvinden?

Module 11 :

Shiatsu in het Vuurelement.  Hart en dunne darm, Pericardium en Drie-Voudige-Verwarmer. Energetisch- emotionele shiatsubehandeling om de Hartsenergie in harmonie te brengen.  Thoraxbehandeling met meridiaanstudie. Thema studie : Anemia.  Openen van de beschermende energie van de drievoudige verwarmer. Hartmeditatie, balans en disbalans. Illusies omtrent vergeving.

Aangezichtsobservatie. Synthese van observaties en behandelingsplan: Samenbrengen van alle technieken  op het niveau “mesoderm” bewegen om te groeien. Synthese van diagnose technieken en behandelingsmogelijkheden.

Inschrijvingen
Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress