logo
+32 476 999 421

+33 6 23 15 03 21

o-ki@o-ki.be

Onze adressen

Hogeschoollaan 61 1050 Elsene

Jozef Bausstraat 1970 Wezembeek-Oppem

Alsembergsesteenweg 620 1180 Ukkel

F. Rooseveltlaan 1050 Brussel

+32 476 999 421

+33 6 23 15 03 21

Top
 

YOGA REIS in Zuid INDIA​

Reis naar de integrale cellulaire yoga van Sri Aurobindo, met Bart Dierick

of het zich durven openen voor het Cellulaire Bewustzijn !

Yogareis in Zuid India met als thema: yoga, ayurveda, ademhaling (pranayama), meditatie en de integrale yoga van Sri Aurobindo. In een prachtig natuurlijk kader in een ruime private lodge in een natuurpark dichtbij de ocean.

1) Training in Yoga en Lichaamsbewustzijn:

Op het programma:

– Yogahoudingen: de juiste lichaamshouding, asana’s, ontplooiIng van de ware kracht van een open midddenrif. Energetische activatie van de amandelen en de keel.Bewust de Chi-belt en gecontroleerde harakracht gebruiken in je leven.De Bandha’s (sloten) met het bewust openen en sluiten van de drie sloten in de wervelkolom schept doorstroming en steun. Mula Bandha, Uddyana Bandha, Jalandhara Bandha, Bandha Treya, Bandha Treya Mahamudra.

– Yoga voor de ogen.- Yoga voor de rug.- Meditatie (Dhyana Yoga). Door deze meditatieoefeningen krijgen we een spontane doorstroming van energie doorheen de meridianen en heel het energetische lichaam.

– Rust: We ervaren tijdens de Sarvasana-fazen diep innerlijk geluk, centrum en contact met de fysieke cellen.De yoga wordt gegeven door twee docenten, een franse yogini die reeds meer dan dan 40 jaar ter plaatse yoga beoefend, en een Indische yogadocent.

Je krijgt tijdens deze cursus alle instrumenten om zelf je eigen energetische kracht te realiseren.

2) Ayurvedische cursus:

– De vijf Kosha, de drie Guna’s, de ayurvedische apotheek.

– De drie levensenergieën: vata, pitta, kapha.

– Inzicht in je eigen constitutie, en inzicht in het daarme samenhangend voedingspatroon, en de aangepaste dagelijke oefeningen.

– Theorie van de Ayurveda worden gegeven door de yogadocente. We ervaren  eveneens tijdens de heerlijke maaltijden de dynamisch kracht van de locale bio-landbouw.

3) Studie van de Integrale Yoga van Sri Aurobindo en the Mother

en hun evolutionaire visie. De spirituele evolutie van de mens is in het lichaam. De transformatie van de cellen. Het zich openen voor Bewustzijn en de integratie van dit groter Bewustzijn tot op celniveau.

4) Training in Pranayama en Yoga:

Pranayama: de Complete Ademhaling, Ujjayi Pranayama, Bastrika, Bramhari, Bastrika Sanmukhi Mudra, Visualisatiepranayama, Anuloma Viloma, Kapalabhati, Ohmkara Pranayama. Deze specifieke ademhalingstechnieken zijn jouw methode om een rechtstreekse ongelimiteerde toegang tot Prana op te bouwen.

Verander bewust en uit eigen wil je ademhalingsritme naar een diep, traag ritme. Verander zo je huidige emotionele en mentale toestand naar een gecentreerd geluk, in je fysieke lichaam. Leer dit nieuwe ademhalingsritme actief te houden.Leer om bewustzijn te ontwikkelen in het fysieke lichaam om zo de getuige te worden van je onbewuste reacties. Dan kan je bewust en uit eigen wil beslissen om je reacties te veranderen.Werk nu met jezelf, op jezelf en naar je toekomst. Eender welk terrein je in je leven wenst te ontwikkelen, bewuste ademhaling zal steeds al je mogelijkheden versterken.

5) Training in Meditatie en Concentratie:

– Dagelijkse meditatie oefeningen en uitleg.

– Bezoek en meditatie aan de MahaSamadhi.

– Bezoek en concentratie in de MatriMandir.

– Meditaties met Bart Dierick

Met Bart Dierick, al 30 jaar op weg naar Sri Aurobindo’s Bewustzijn…

Dit is geen toeristische reis! Heel deze reis staat in het teken van Yoga en Bewustzijnsgroei. Indien u een toeristische reis zoekt is deze reis geen optie voor u.

05E43EF9-C523-E98C-8F43-F61762D7405A

Praktisch :

Data : Van 24 Februari tot 7 Maart 2025

Met : Bart is uw gids voor alle activiteiten en de meditatiesessies. De Yoga lessen zijn met de Franse yogini die deelt in haar 44 jaar yoga ervaring ter plaatse, en haar jonge vitale Indische yogadocent. Bart geeft ook zijn Vipassana en Sri Aurobindo Meditaties.
Waar : in de natuur van Auroville en in Pondicherry aan zee, Zuid Indië.
Taal: Nederlands, Frans en Engels.
Verblijf : Alle overnachtingen in het prachtige Tibetaans Centrum volledig gereserveerd voor ons. Alle ruimten zijn beschikbaar: de yogazaal, het grote terras, de studieruimte, de binnenpatio, en de mooie tuin, Overnachting in ruime mooie tweepersoonskamers.
Temperatuur: zalige zonnige warme subtropische ‘winter’ met 29 graden overdag.
Aankomst en vertrek :  U kan later toekomen, en u kan eveneens langer verblijven. Contacteer Bart voor de praktische info.

Prijs : drie delen:

1) Ik help u met de aankoop van uw directe vlucht van Brussel naar Chennai. Beste kwaliteitsaanbod ligt tussen de 730 en 930 euro.

2) Alle transfers en lokaal vervoer, alle overnachtingen, alle heerlijke maaltijden en alle dranken, bezoeken, praktische en energetische begeleiding door Bart, inkomgelden, volledige workshop en alle lessen en cursussen: 1165 euro.

3) Visa voor India: 24 euro voor een visum.

Neem contact op

Programma:

 • Alle overnachtingen in onze prachtige private villa, gebouwd door een Sadhak van de Integrale Yoga, en exclusief en volledig gereserveerd voor ons. Alle ruimten zijn beschikbaar: de yoga zaal, groot terras, grote keuken, grote living, en de mooie tuin, Overnachting in ruime mooie tweepersoonskamers.
 • Alle maaltijden: verzorgde vegetarische keuken, (met keuze uit pikkant en niet pikkant). We eten thuis in onze villa, en gaan uit eten in verschillende restaurants, lekkere (en veilige) maaltijden. Laat ons uw voorkeur weten en ook eventuele allergieën.
 • Alle transport en taxi, vanaf aankomst aan de luchthaven van Chennai tot het vertrek aan de luchthaven.
 • Inclusief vijfdaagse Yoga, Pranayama en Ayurveda workshop, gegeven door een Franse yogini die zich reeds vier decenia lang specialiseerde in deze openbarende technieken.  Een unieke stap in je bewustzijnsevolutie. Voor het volledig programma: zie hierboven.
 • Dagelijkse geleide Meditaties.
 • Een traditionele Ayurvedische massage
 • Natuurbeleving aan de oceaan, fietstocht doorheen het subtropisch bos, zwemmen in het groot openluchtzwembad (basisch water), meditaties in de prachtige spirituele tuinen.
 • We vragen toelating en gaan mediteren & concentreren in de MatriMandir, het geeft u een futuristische ervaring in het grootse bolvormige gouden meditatiecentrum, gebouwd volgens de visie van The Mother. Onze intentie is om ‘ons pure bewustzijn te vinden’. Dikwijls ervaart men volledige stilte, volledig Nu-bewustzijn (geen gedachten, geen emoties, enkel zuiver bewustzijn).
 • De meditatie in een van de 12 petals, in een welbepaalde (chakra)kleur en karakterkwaliteit.
 • Studie van de Integrale Yoga de evolutie leer van Sri Aurobindo en The Mother door studie, meditaties. Bart leest voor uit hun werk met aansluitende meditatie.
 • Het in de praktijk brengen van Mentale Stilte: wat is het, hoe doe je dat?
 • Optioneel: concert Indische muziek en Indische klassieke dans.
 • Bezoek aan het charmante stadje Pondicherry aan de Oceaan, waar Bart meer dan een jaar leefde. Bezoek aan de kleurrijke lokale markt, aangenaam winkelen voor enkele cadootjes.  Bezoek aan de Ganesh tempel, een duik in het Hinoeïsme
 • Mystische ervaring aan de Mahasamadhi in de Sri Aurobindo ashram.
 • Bezoek aan de bibliotheken
 • Vrije momenten voor verinnerlijking of eigen programma

Getuigenissen:

– Met een grote dankbaarheid voor al de steun die ik van jullie mocht ontvangen op mijn spirituele zoektocht, groet ik jullie, Om mane pade hum, P.

– Dank je Bart voor wat je met ons hebt willen delen, J

– Veel dank voor je enthousiasme en het genieten van alles; om nooit meer te vergeten, A

– Bart, hier hebben wij EEN-ZIJN kunnen beleven! Ik ben je zeer dankbaar. De zon! A

– Met veel dank Bart voor je gastvrijheid en de ruimte die je geeft om te groeien ! M

– Dag Bart en Kaliaana. Dit mailtje om jullie te waarderen en te zeggen hoe veel ik van jullie geleerd heb. Proficiat om op het Pad te blijven en door te zetten met dat wat jullie Hart je aangeeft. M

– Dear Bart! I loved our classes, just to listen to you and the thoughts, and just the fact of coming out of the class in the evening, looking up in the sky (always did that, don’t know why) and feeling life wiser. With kind regards, S

– Hallo Bart! Had such a great time in india and only now i realise that i learnt a lot which is so useful now! So grateful for having had this opportunity and opening the mind, the eyes and heart! Yupppiiieeehhhh!!! Tolle entdeckung! Gerne möchte ich nächstes jahr die reise mitmachen. Lieber gruss. R

– Hello Bart, zo’n mooie ervaringen opgedaan tijdens mijn verblijf daar én het aangename hotel, ik voelde mij er echt als gast ontvangen. Tot binnenkort, Vrede en alle goeds. A

– Dag Bart. ik ben er ongelofelijk blij mee, dat jij op mijn pad kwam, het is zo geweldig hoe jij ons begeleide in ons persoonlijk en spiritueel groeiproces, dank, O

– Dag Bart, Bedankt voor de prachtige reis. Dit is een ervaring om heel je leven mee te dragen en verder aan te werken. Knuffel en vele lieve groeten. A&C

– hello bart, de reis was…intens (en zeker na het bezoek van de matrimandir), prachtig, aangenaam, de zang, de voeding, het samenzijn, de yoga, de natuur, meditatie, transformatie, …bewustzijn, therapeutisch met ondersteuning van jou en zelfs een paar tips van een Indiër…vele schaduwkanten verlicht… graag komen we snel weer eens… thanks for all! love, A

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress