logo
+32 476 999 421

+33 6 23 15 03 21

o-ki@o-ki.be

Onze adressen

Hogeschoollaan 61 1050 Elsene

Jozef Bausstraat 1970 Wezembeek-Oppem

Alsembergsesteenweg 620 1180 Ukkel

F. Rooseveltlaan 1050 Brussel

+32 476 999 421

+33 6 23 15 03 21

Top
 

De O-KI Groep & Onze Missie

Onze missie is u helpen om uw Verbinding met de Bron van Ki (de Levensenergie) te vinden en deze te laten stromen.

O-KI bestaat uit een krachtig team van professionele medewerkers, onder de leiding van Bart Dierick.

U maakt wellicht kennis met een of meerdere van onze medewerkers :

  • Bart Dierick (°1965) is de oprichter, directeur en manager van het O-KI centrum sinds 1998. Beoefenaar, therapeut en A++ docent Shiatsu, O-KI Shiatsu & EmoShiatsu. Bart geeft verenigende sessies in Shiatsu, decodering en zielsverbinding. Voor meer informatie, lees verder onderaan deze pagina.
  • Didier Foucart (°1971) is vader van vijf kinderen en gediplomeerd & erkend leraar Shiatsu. Hij geeft ontspannende, revitaliserende en therapeutische shiatsu-sessies; en shiatsu voor kinderen. Didier heeft meer dan 10 jaar ervaring in het vak en geeft professionele trainingen in O-KI Shiatsu, en de cursus Stilte in het Denken. Didier is een man van vertrouwen en professionaliteit, een mens die leeft vanuit zijn hart met een spirituele en realistische visie van het Leven.
  • Laurence Portier (°1968) heeft een rijke ervaring van meer dan 10 jaar als massotherapeute, volgde O-KI Shiatsu en geeft de cursus Shiatsu bij burn-out.
  • Valentine Brackx (°1992), is yogadocent en professioneel actief in het  onderwijs. Ze is gediplomeerd docent Hatha Yoga (RYT, India) en Ashtanga Yoga (RYT, India). Ze studeerde Shiatsu aan de O-KI school en blijft zich verdiepen in deze kunst van het energetisch-lichamelijke. Valentine houdt van het Leven, is toegewijd en heeft de gave om het lichaam en zijn subtiliteiten te voelen. Ze geeft uitstekende sessies in Shiatsu. In het Frans en in het Engels.
  • Blue Saturday Kechichiglonian, is van Indiaans-Amerikaanse afkomst. Blue is een professionele shiatsu-beoefenaar en yogaleraar. Nadat hij een tumor heeft overleefd, deelt hij zijn kracht en zijn ontdekkingen. Blue verwelkomt u voor ontspannings- en revitaliseringssessies, initiatiecursussen O-KI shiatsu en zijn unieke cursus Shiatsu bij kanker of tumor. In het Frans en Engels.
  • Gunther Vandeven, heeft een internationale carrière als professioneel klassiek musicus en als Shiatsu-beoefenaar. Gunther geeft ontspannende, revitaliserende en therapeutische shiatsusessies. Hij geeft cursussen en professionele trainingen in O-KI Shiatsu, met veel toewijding, geduld en begrip. Gunther heeft een rustige en diepe benadering, kan goed luisteren naar het lichaam en ziet de totaliteit van de mens. In het Frans, Nederlands, Engels, Duits en Italiaans.
  • Geneviève Delhaxhe (°1953) had een volledige carrière als professionele bemiddelaar. Ze leerde Qi Gong bij Dominique en nodigt je elke maandagochtend uit voor haar lessen Qi Gong Basis. Zij leerde en bekwaamde zich verder in Cranio Sacraal Auto Dynamische therapie en geeft sessies Cranio Sacraal bij O-KI.
  • Natacha Simmonds geeft Téhima, de dans van de Hebreeuwse letters en deelt haar kennis van hun diepe betekenis. Beweging en opening van de wijsheid als initiatieweg in het Leven. Cyclus van 6 lessen, op maandagavond.

Wanneer u O-KI contacteert, per  email of telefoon (of sms, whatsapp, skype, messenger)
antwoordt Bart en gidst u naargelang uw behoeften
naar de meeste passende behandeling en medewerker/ster.

3958ꤷ9310F128-D84E-B289-744C-5664E393DBE7

Bart  Dierick

Manager et Directeur van O-KI,
van O-KI Shiatsu en EmoShiatsu

Tel : 0476-999.421

Bart Dierick (°1965) stichtte in 1998 O-KI, is directeur en manager van O-KI : centrum voor lichaamstherapieën.

Hij studeerde en oefende Shiatsu relaxatie therapie, revitalisatie therapie en regeneratie therapie en heeft een voltijdse praktijk.  Hij werd docent Shiatsu en werd erkend door de nationale en Europese shiatsu federaties als docent A**.Hij richtte de O-KI Shiatsu- en Reikischool op in 1998. Tien jaar lang leefde hij in Azië waaronder Japan, waar hij zich verdiepte in Shiatsu aan meerdere scholen en meesters, waaronder Kishi, Kimura-san, Masunaga, en Namikoshi. Hij doet meer dan 20 jaar Aikido en volgde les bij verscheidene sensei’s in Japan. Hij volgde er ook de volledige opleiding Reiki in de Reiki Radiance traditie, en werd erkend als Reikimeester bij Yukie Yabuki te Setagaya.

Gedreven door Ziels-realisatie, volgde Bart cursussen en workshops in een breed spectrum van disciplines: Healing, Oosterse filosofie (Gent), Psychotherapie, Alchemische Relaxatie en Hypnotherapie (Bonnac, France), Aikido (Japan, Zwitserland, Belgie), NLP, the Work (NL), Yoga (India en Canada), Antroposofie en Steinerpedagogie (Dornach in Zwitserland & Stuttgart in Duitsland). Hij was witte monnik in de traditie van het Therravada Boedisme (Vipassana) (Isan, Thailand),  Zenmeditatie (Yokohama), No-mind meditatie, de Merkaba Meditatie en de Flower of Life bij Drunvalo Melchisedek (Canada, Egypte), Biologische Decodering (Brussel), Voice Dialogue (Leuven), Stemwerk (Brussel), en ondernam vele Sweatlodges en  Vision Quests (Frankrijk, USA). Hij beoefende Loving van Barry Long, Being Well (India), oliemassage,Deep Tissue Massage (Andreï), Kunst-therapie volgens de methode van Arno Stern (Frankrijk) en volgens de Antroposofie (Stuttgart). Hij verbleef vele jaren in India in verscheidene yogacentra in India (Risikesh, Osho, Calcutta, Thiruvannamalai) en Tibet; en ontdekte uiteindelijk de Integrale Yoga van Sri Aurobindo in Pondicherry en Auroville, waar hij jarenlang verbleef. Bart ondernam avontuurlijke reizen doorheen India, Iran, het midden oosten, Egypte, Australie, USA, Hawaï, Costa Rica, en reisde jarenlang heel Azië door: van Burma tot de Filippijnen, van China tot Indonesië.  Recent volgde Bart cursussen in Feldenkrais bij Michel Casanova en cursussen Archaïsche Reflexen en Bewegingen bij Roser in Frankrijk.

In de klassieke sector werkte hij bij een communicatiebedrijf en een internationale bank.  Aan de American Hotel en Motel Association studeerde hij hotelmanagement, en werkte in de hotelbranche in verschillende locaties waaronder Italië, Thailand, Frankrijk, Malaysia en Australië. In Malaysia werkte hij als consultant. Hij werkte als coach, gaf relaxatiecoaching en workshops in bedrijven. Bart weet zijn ervaring in het bedrijfsleven op een unieke manier te integreren in zijn praktische aanpak van menselijke thema’s en de innerlijke zoektocht van elke mens. Bart heeft twee kinderen, een zoon en een dochter.
Bart werkt sinds 1998 dagelijks met shiatsu en creëerde EmoShiatsu en de Shiatsu van de Cellulaire Transformatie. Bart en zijn shiatsuschool werd 20 jaar geleden erkend door de Belgische en Europese Shiatsu federaties. Hij werkte lang samen met Martine Hoerée, leerde stemtherapie van haar, en creëerde de prachtige ” Shiatsu en Stemtherapie “. Bart geeft regelmatig opleidingen Shiatsu & Stem. Samen met een team enthousiaste medewerkers runt hij de O-KI school op verschillende locaties in Brussel en Brabant. In Frankrijk runde hij 10 jaar lang een centrum in de Mediterraanse Pyreneeën, met een cursuscentrum en retraite-oord. Bart reist regelmatig naar de bergen om er te stappen en te klimmen.
O-KI kent verschillende shiatsu projecten, onder meer Shiatsu voor kinderen, Shiatsu voor ouderen, Shiatsu voor Blinden, en Shiatsu & Stem Therapie. Hij gidst ook jaarlijks de Yogareis naar Zuid-India. Bart spreekt Nederlands, Frans, Engels en Duits, en heeft noties van Italiaans, Spaans, Thai, Bahasa en Japans.

Bart’s visie is de mens te steunen en te begeleiden naar realisatie, de verbinding met de Bron van Bewustzijn en Leven, tot in het celbewustzijn van het fysieke lichaam. Door bewust in het leven te staan, voelt Bart de kracht om eventuele moeilijkheden in het leven, te kunnen aanvaarden en te benutten voor groei.  Enerzijds een zachte maar consequente Yoga en werk-discipline en anderzijds regelmatige ontspanning in verbinding met de natuur staan centraal in zijn leven. Dit Bewustzijn deelt Bart in zijn vele activiteiten : zijn Integrale Transformatieve Yoga lessen, Meditatieavonden, individuele sessies Shiatsu en Reiki, Shiatsu initiatiecursussen, en opleidingen in Stoelmassage, Merkaba Meditatie, en de professionele Shiatsu opleiding en EmoShiatsu. Met bewustzijn en respect voor ieders groei leidt hij de O-KI Groep van 7 medewerkers.

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress