logo
+32 476 999 421

+33 6 23 15 03 21

o-ki@o-ki.be

Onze adressen

Hogeschoollaan 61 1050 Elsene

Jozef Bausstraat 1970 Wezembeek-Oppem

Alsembergsesteenweg 620 1180 Ukkel

F. Rooseveltlaan 1050 Brussel

+32 476 999 421

+33 6 23 15 03 21

Top
 

Cranio-sacraal behandelingen

Wat is Cranio-Sacraal?

Cranio-Sacraal is een heel zachte methode die de natuurlijke aanleg van het lichaam, in zijn streven naar gezondheid en evenwicht, ondersteunt.

Cranio-Sacraal is subtiele, niet-manipulatieve, lichaamsgerichte methode.
Door een luisterende, lichte aanraking kan men het cranio-sacraal ritme  voelen en het zelfgenezend vermogen  aanspreken.

Tijdens een behandeling wordt terug ruimte gecreëerd rond zowel lichamelijke als mentale spanningen.

Het verbindt de twee hersenhelften waardoor de uitwisseling en samenwerking (tussen yin en yang, tussen mannelijk en vrouwelijk, tussen creatief en rekenkundig) beter stroomt.
Het verhoogt aldus de levenskwalliteit.

Wat is het Cranio-Sacraal Ritme ?

Het Cranio-Sacraal systeem is een fysiologisch systeem, waarbinnen het centrale zenuwstelsel ontwikkelt en functionneert.  Het zenuwstelsel is beschermd door de schedel (= het cranium) en de wervelkolom tot het heiligbeen (= het sacrum), vandaar de benaming Cranio Sacraal.  Het cranio-sacraal system heeft eigen ritmes, zoals ademhaling en bloedsomloop een eigen ritme hebben.  Er vindt wel een wederzijdse beïnvloeding plaats met deze fysiologische systemen, zoals ook met het endocriene stelsel en met het bewegingsstelsel.

Het leven van de mens wordt bepaald door al deze ritmes, waarvan het cranio-sacrale ritme, fundamenteel is.  Het cranio-sacraal systeem beweegt in voortdurende fasen van inkrimping en uitzetting, zoals de ‘Creatie’ zelf. Deze fasen en hun ritme zijn vooral voelbaar in het Cranio-sacraal ( cerebrospinaal ) vocht  en in het bindweefsel.

Praktisch:

Een behandeling duurt een uur of anderhalf uur.  Na een gesprek, verloopt de behandeling gewoonlijk liggend op de tafel.  Er kan ook al zittend, rechtstaand, of  met beweging op de grond gewerkt worden.

Tijdens de behandeling is er verbale begeleiding en ondersteuning.  Vaak zijn er ook lange momenten van diepe stilte. Er wordt zowel met het zenuwstelsel (schedel – sacrum) als met het gehele lichaam, gewerkt. Voorzie soepele kledij, er is een kleedruimte ter plaatse.

Met: Eén van de twee behandelaars van ons team, vakkundig opgeleid in Cranio-Sacraal Bio Dynamische Therapie.

Talen: Frans, Nederlands en Engels

Neem contact op

Cranio Sacraal : Onze visie & Introductie

Cranio-Sacraal is een subtiele, niet-manipulatieve, lichaamsgerichte methode.
Door een luisterende, lichte aanraking kan men het Cranio-Sacraal ritme  voelen en het zelfgenezend vermogen  aanspreken.

Tijdens een behandeling wordt terug ruimte gecreëerd rond zowel lichamelijke als mentale spanningen. Het verbindt de twee hersenhelften waardoor de uitwisseling en samenwerking (tussen yin en yang, tussen mannelijk en vrouwelijk, tussen creatief en rekenkundig) beter stroomt.

Het verhoogt aldus de levenskwalliteit.

Wat is Cranio-Sacraal Bio-Dynamisch ?

Onze Biodynamische benadering van de Cranio-Sacraaltherapie, behandelen de mens via sessie in ontspannen houding, via meditaties en lichaamsbeweging. Celbewustzijn opent zich tijdens de behandeling op de tafel en ook tijdens de begeleide meditaties en praktijk van de beweging.  Natuurlijke bewegingen, die de spiraliserende dynamiek van de ontwikkeling van de weefsels respecteert, ondersteunt de zelfhelende krachten van het lichaam. . Ook mensen met bewegingsproblemen en chronische pijnen hervinden de toniciteit en draagkracht dankzij deze zachte, en tegelijk dynamische methode.

Neem contact op
Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress